Plotësuese: 10 të arestuar nga bastisjet në Europ për pirateri

Plotësuese: Dhjetë persona janë arrestuar në një bastisje e zhvilluar nga 15 vende Europiane. Të gjith dhjetë personat dyshohet, dhe akuzohen se kanë shpërdarë kopje piraterike nga filma dhe seriale televizive në internet.

Policia kishte ç’kyqur 48 serverë raportoi policia pë Associated Press. Serverët i kishin takuar Warez Scene, rrjet në internet të cilët kishin distrubuar përmbajtje piraterike.

Ndryshe nga mendimet fillestare, këto bastisje nuk ishin të targetuara në drejtim të Pirate Bay dhe Wikileaks edhe përkundër parashikimeve të mëparshme, kjo ka ndodhur pasi policia suedeze kishte kryer bastisje edhe në kompanin PRQ e cila i hostonte këto dy faqe.

Teksti fillestar: Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte ndalur nga funksioni serverët e Pirate bay, dhe kishte targetuar Vazhdoni leximin

Advertisements

Google tani me kërkime instante.

Google prezenton Kërkimin Instant me të cilën fitoni rezultate dinamike dhe relevante në momentin gjeri sa shtypni fjalën ose termin e caktuar që ju intereson. Pastaj edhe diçka tjetër e re është parashikimi i termit i cili shfaqet me ngjyrë të himtë. Ky ndryshim jo vetëm që do të ben këkrimet më argëtuese, por Google do të ju ofron më shumë lidhje për një kohë shum të shkurtër, deri sa e shkruani termin ose fjalën e dëshiruar.

“Ka shumë përfitime me Google Instant – por Vazhdoni leximin

Bastisje europiane në Pirate Bay

Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte ndalur nga Vazhdoni leximin

Samsung prezenton tabletin Galaxy.

Galaxy Tab është tablet i cili punon në Android 2.2(Froyo), posedon TFT-LCD ekran 7 inç, me një rezulucion prej 1024×768 pikselë, 512 MB RAM dhe 16 ose 32 GB memorie të mbrendshme, posedon poashtu edhe kamerë me 3mp me blic, si dhe një kamerë ne pjesën e përparme për video chat, WiFI dhe 3G lidhje të internetit, kurse peshon diku 380 gram, dhe Vazhdoni leximin

Konfigurimi i Mikrotik-ut

Përshëndetje,

Ky mësim sqaron konfigurimin basic te Mikrotik-ut. Gjerat me elementare qe duhet te konfigurohen qe kjo makinë te funksionoj si Router qe te mund te bëni sharing një internet të cilin keni ne shtëpi, pune apo ku do cofte tjetër. Nuk është qe te hedhim poshtë punën e IPKO,Kujtesës,PTK-s apo ndonjë ISP Privat por vetëm për çështje mësimore/edukative.

Se pari ta sqarojmë se çka është Mikrotik? Vazhdoni leximin

Krijimi i nje rrjete bazike (LAN).

Nje informate shume e shkurte qe ti kuptoni gjerat me elementare ne rrjeta.
Fjala LAN eshte shkurtes per Local Area Network dhe qe perfshin nje hapesir fizike si psh: Shtepi, Zyre, Shkolle, apo ndonje Kompani tjeter e cila eshte ne nje objekt. Dhe qe eshte e kunderta e WAN qe eshte shkurtes per Wide Area Network e cila perfshin hapesira te medha gjeografike lidhje te pikave ku ato mund te jene me Qindra/Mija Kilometra larg njera tjetres si psh: Prishtine-Prizren, Kosove-Shqiperi etc. .

Komunikimi i Maqinave (Kompjuter, Server, Router, etc..) qe perdorin Ethernet behet permes IP-s (Internet Protocol) qe nuk eshte asgje tjeter vetem nje adres qe e bene unik nje kompjuter ne rrjet.
IP Adresa ndahet ne dy pjese Network Partition (Pjesa e Rrjetes) dhe Vazhdoni leximin

Ja kështu do të duket Internet Explorer 9?

ZDNet publikoi fotografi dhe një post për dukjen e re të Internet Explorer 9, të marra nga faqja ruse e Microsoftit para se të njejtat të largohen. Nga fotoja duket IE9, si të gjithë shfletuesit tjerë modern, ka një dizajn të thjesht dhe interesant, ku më shum i është përkushtuar rëndësi hapësirës së ueb faqes, shfletuesi ka vetëm “navigation bar” dhe më pak butona.

Ka butonat themelore për tu kthyer në faqen e mëparshme, butonin për të bërë rifreskim(refresh), stop, butonin për ti ruajtur faqet e Vazhdoni leximin

Advertisements