Archive for the ‘ Harduere-Softuere ’ Category

Plotësuese: 10 të arestuar nga bastisjet në Europ për pirateri

Plotësuese: Dhjetë persona janë arrestuar në një bastisje e zhvilluar nga 15 vende Europiane. Të gjith dhjetë personat dyshohet, dhe akuzohen se kanë shpërdarë kopje piraterike nga filma dhe seriale televizive në internet.

Policia kishte ç’kyqur 48 serverë raportoi policia pë Associated Press. Serverët i kishin takuar Warez Scene, rrjet në internet të cilët kishin distrubuar përmbajtje piraterike.

Ndryshe nga mendimet fillestare, këto bastisje nuk ishin të targetuara në drejtim të Pirate Bay dhe Wikileaks edhe përkundër parashikimeve të mëparshme, kjo ka ndodhur pasi policia suedeze kishte kryer bastisje edhe në kompanin PRQ e cila i hostonte këto dy faqe.

Teksti fillestar: Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte ndalur nga funksioni serverët e Pirate bay, dhe kishte targetuar Vazhdoni leximin

Advertisements

Google tani me kërkime instante.

Google prezenton Kërkimin Instant me të cilën fitoni rezultate dinamike dhe relevante në momentin gjeri sa shtypni fjalën ose termin e caktuar që ju intereson. Pastaj edhe diçka tjetër e re është parashikimi i termit i cili shfaqet me ngjyrë të himtë. Ky ndryshim jo vetëm që do të ben këkrimet më argëtuese, por Google do të ju ofron më shumë lidhje për një kohë shum të shkurtër, deri sa e shkruani termin ose fjalën e dëshiruar.

“Ka shumë përfitime me Google Instant – por Vazhdoni leximin

Bastisje europiane në Pirate Bay

Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte ndalur nga Vazhdoni leximin

Samsung prezenton tabletin Galaxy.

Galaxy Tab është tablet i cili punon në Android 2.2(Froyo), posedon TFT-LCD ekran 7 inç, me një rezulucion prej 1024×768 pikselë, 512 MB RAM dhe 16 ose 32 GB memorie të mbrendshme, posedon poashtu edhe kamerë me 3mp me blic, si dhe një kamerë ne pjesën e përparme për video chat, WiFI dhe 3G lidhje të internetit, kurse peshon diku 380 gram, dhe Vazhdoni leximin

Ja kështu do të duket Internet Explorer 9?

ZDNet publikoi fotografi dhe një post për dukjen e re të Internet Explorer 9, të marra nga faqja ruse e Microsoftit para se të njejtat të largohen. Nga fotoja duket IE9, si të gjithë shfletuesit tjerë modern, ka një dizajn të thjesht dhe interesant, ku më shum i është përkushtuar rëndësi hapësirës së ueb faqes, shfletuesi ka vetëm “navigation bar” dhe më pak butona.

Ka butonat themelore për tu kthyer në faqen e mëparshme, butonin për të bërë rifreskim(refresh), stop, butonin për ti ruajtur faqet e Vazhdoni leximin

Peter Malinu prezentoi Majlo, djaloshin virtual.

Djaloshi virtual Majlo për herë të parë u shfaq kur u prezentua Microsoft Kinect kontrolleri(i njohur si project Natal). Kontrolleri i Microsoft reagon në lëvizje, pa patur nevojë për tastier ose miun(mouse).

I inspiruar nga kjo teknologji Peter Malinu, direktor i Microsoft në Europ në sektorin për lojra, krijoi Majlo. Lojën e shkëlqyeshme, sepse lojtari është në mënyrë virtuale, por edhe reale dhe në mënyrë të direkte komunikon me djaloshin virtual, kjo është një përvojë e re. Shembull, kur Majlo(djaloshi virtual) dëshiron të vepron, lojtari vetëm me zë i tregon Vazhdoni leximin

Fotoaparat me projektues?

Nëse jeni  prej atyre  që  bëheni nervoz, përderisa jeni duke fotografuar dhe dikush ju bezdis me fjalët “Hej bjere aparatin të shikoj veten”, dhe kacafytjet rreth aparatit tuaj, atëhere këtu është zgjidhja për ju, që do të ju lehtëson të shikoni së bashku fotografit pa patur nevoj të Vazhdoni leximin

Advertisements